Prohlídka úseku H-43 (8.10.2011)

15.10.2011 23:35

    Dne 8.10. tohoto roku se spolu se členy International Policie Association (IPA), Územní skupina č. 109 Jindřichův Hradec (https://ipa-jh.webnode.cz) uskutečnila prohlídka úseku H-43 Československého opevnění. Akce, která byla pořádána naším klubem vojenské historie pro příslušníky IPA a jejich rodinné příslušníky se shledala, i přes velkou nepřízeň počasí, s velmi hojnou účastí.

    Ač za deštivého a chladného počasí, tak s chutí poznat krásnou přírodu okolo Starého Města pod Landštejnem a touhou prohlédnout si Prvorepublikový fenomén lehkého opevnění v úseku H-43, vyrazila skupinka po deváté hodině ze Starého Města pod Landštejnem. Během své cca čtyř hodinové pouti účastníci shlédli celkem 10 objektů lehkého opevnění vz. 37 a 1 objekt lehkého opevnění vz. 36. Celá prohlídka byla navíc doplněna o poutavý výklad členů KVH 29. pěší pluk "plk. J. J. Švece" Jindřichův Hradec a soutěžemi o drobné ceny pro malé návštěvníky.

    Účelem prohlídky bylo mimo jiné také připomenout události, které se staly 8. 10. 1938, kdy přesně v pravé poledne započal zábor pohraničních oblastí Jindřichohradecka.

    Na závěr mi potom dovolte poděkovat všem členům IPA, kteří se akce zúčastnili, protože počasí nám opravdu nepřálo. Doufám, že akce se jim líbila a za členy našeho KVH jim děkuji a budu se těšit na naši další spolupráci.

 

(autor článku: Jan Kalkus)

   

 

 

Vyhledávání

Kontakt

Klub vojenské historie 29. pěší pluk "plk. J. J. Švece" Jindřichův Hradec